Havaalanı İlaçlama



HAVAALANI İLAÇLAMA

MYÇ - GAZİANTEP HAŞERE KONTROL SİSTEMLERİ

Artık haşerelerin neden olduğu zararlar yüzünden Havaalanı ilaçlama gereksinimi duyulmuştur. Haşere, kemirgen ve diğer zararlı canlı türlerinin mesken tuttuğu başka bir mekan ise havaalanlarıdır. Havaalanları kalabalık insanları barındırır. Havaalanlarında haşerelerin oluşmasında çeşitli etkenler bulunmaktadır.


Bu etkenlerin başında kargo uçakları ile gelen ürünler ve mahsuller yer almaktadır. Diğer bir etken kalabalık insan grubu tarafında dökülen tatlı, tuzlu sıvı ve besin parçacıklarıdır. Çeşitli böcek türlerinin anında bakteri oluşmasına ve çoğalmasına neden olan bu durum artık ekolojik dengeyi ve doğal yaşama zincirinin halkalarını oluşturacaktır.

Böceklerin çoğalması, beraberinde zehirli örümcekleri getirirken, farelerin gelmesiyle bu kez yılanlara çeki gelmeye başlar. Yani eğer etrafınızda birkaç türden fazla haşere varsa büyük istilaya hazır olun demektir.

Havaalanlarında haşere/böcek, asalak, parazit, kemirgen, sürüngen ve diğer zararlı canlı türlerine ilişkin çeşitli teknik ve yöntemler kullanılmaktadır. Bu yöntemler sayesinde tüm haşere türleri kolaylıkla kontrol altına alınabilmektedir.

Havaalanlarında İlaçlama Çalışmaları

Havaalanlarında kullanılan ilaçlama türleri ve uygulamaları şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Sıvı İlaçlama
  • Jel İlaçlama
  • Kokulu İlaçlama
  • Kokusuz İlaçlama
  • Fare istasyonları ve düzenekleri


  • Havaalanında Sık Rastlanan Haşere Türleri

    Akrep, pire, sinek, kene, lağım faresi, sivrisinek, hamamböceği, akar, mite, kakalak, karınca, kalorifer böceği, fare, salyangoz, sümüklü böcek, örümcek kertenkele en sık rastlanılan haşere türleridir.

    Havaalanlarının ilaçlanması için kurumumuz tüm altyapı ve gerekli izin ve belgelere sahiptir.